Kinder Workshops Archeologie en Lezingen

Zondag 4 maart kun je samen met een echte Romein op de foto! Tussen 14:00 uur en 16:00 uur zijn ze aanwezig en kun je prachtige selfies maken!

Op zondag 4 maart zijn twee Romeinen te gast in het museum; een Romein uit de Vroeg Romeinse tijd en een Romein uit de Late Romeinse tijd.
Een mooie gelegenheid om te zien hoe de militaire uitrusting was in verschillende perioden en een stoere selfie te maken met een Romeinse soldaat.

De beide Romeinen zijn goed thuis in de geschiedenis van het Romeinse leger.
Er is dus volop gelegenheid om vragen te stellen.

De activiteit vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Wonen op een schat’ die nu te zien is. De tentoonstelling gaat over de opgravingen in Tiel Passewaaij, die plaatsvonden in de periode 1996 – 2004. Het zijn prachtige en spectaculaire vondsten die opgegraven zijn en die een goede indruk geven van het leven in die tijd in Tiel Passewaaij. Er zijn meerdere vindplaatsen bekend die uit de Romeinse tijd stammen. Er zijn maar liefst vier nederzettingen, twee grafvelden en de locatie van een heiligdom gevonden. De expositie laat de historische context zien van een relatieve nieuwbouwwijk waar de mensen op een schat wonen.
De objecten zijn afkomstig van museum Het Valkhof te Nijmegen en Bato te Tiel.

Je kunt elke dag, behalve maandag want dan zijn we gesloten, zelf opgraven in de archeologische werkplaats. Er zijn speurtochten en je kunt de opgraving bekijken met een VR bril en je eigen smartphone!