Betuwse Kersendagen 2, 3 en 4 juli 2022

Kom naar de Betuwse Kersendagen

Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk. Na twee coronajaren kun je eindelijk het kersenseizoen weer komen beleven tijdens de Betuwse Kersendagen.  Kom kersen proeven, bezoek de boerenmarkt of zing mee met diverse zangkoren. Op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juli a.s. bij Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen. Toegang is gratis.

Bezoek de Betuwse Kersendagen: voor jong en oud

Drie dagen lang is het groot feest in de boomgaard. Kom kersen proeven, kersen plukken, kersen kopen. Neem een kijkje in de boomgaard, leef je uit tijdens de kersensafari of breng een bezoek aan de boerenmarkt. Voor de ‘kids’ is er een kinderkersenplein met o.a. een schminker, een springkussen en een kleine kinderboerderij.

Live muziek: diverse zangkoren en artiesten

Diverse zangkoren zorgen voor de muzikale Hollandse gezelligheid. Op zondag komen de bekende zanger Django Wagner en  de Tielse zanger Levi de kersendagen opvrolijken. Op maandag komt zanger Justin de Wildt. En natuurlijk zijn de Cherrycat en het fruitmeisje Lieke aanwezig alle dagen aanwezig. Leuk om samen mee op de foto te gaan. De openingstijden van de Betuwse Kersendagen zijn van 11.00 – 16.00 uur.

Toegang is gratis.

Boerenmarkt

Breng een bezoek aan de boerenmarkt. Demonstratie van oude ambachten, imkers, heerlijke streekproducten, honing, fruitsappen, bierproeven, etc. Hier proef je de Betuwse op zijn lekkerst.

Nieuw: China Cherry Festival

Op maandag 4 juli wordt het China Cherry Festival georganiseerd tijdens de kersendagen. Het programma wordt op die dag uitgebreid met optredens van een echter Chinese dansgroep en extra spelactiviteiten. Het dagprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met de Chinese organisatie Chun Pah.

Pluk ‘m zelf

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. Dat kan tijdens de Betuwse Kersendagen.In een aangegeven gedeelte van de boomgaard, kun zelf kersen plukken. Je krijgt een mandje mee en als deze vol zit, kun je deze afrekenen bij de kassa. Dat wordt smullen!

Eten & drinken

Er is een uitgebreid terras, waar je heerlijk kunt genieten van de Betuwse sfeer. Het eten, drinken en het kopen van de kersen gaat met munten. Deze munten kunnen gekocht worden bij de betreffende verkooppunten op het terrein. Een munt kost €2,50 per stuk. De munten kunnen worden betaald met contant geld of met de pin. Op de markt wordt niet gewerkt met munten. Daar kun je alleen contant betalen.

Parkeren

De auto kun je parkeren aan de zijkant van de boomgaard. Er is daar een groot weiland. Verkeersregelaars wijzen je de weg. Er is voldoende ruimte in het weiland, dus graag niet parkeren op de openbare weg! Het parkeren met de auto kost € 5,00. Fietsparkeren is gratis.

Als je in Tiel of Wadenoijen woont, adviseren wij je zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Streeckerij de Betuwe / Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen

Voor meer informatie kijk op de speciale pagina:

Algemene informatie:

Website www.streeckerijdebetuwe.nl