Opnames ‘De Troubadours’ in het museum

Gisteren hebben we in het museum bezoek gehad van de opnameploeg van ‘De Troubadours’, het TV-programma van Omroep Gelderland & Omroep Max/NPO2. In dit TV-programma reist muzikant en presentator Christon Kloosterboer met zijn Amerikaanse pick-up vol instrumenten langs de meest karakteristieke streken van Gelderland. Daar ontmoet hij bekende collega-muzikanten, die vertellen over de streek en hen meeneemt naar markante plekken.

In Tiel zijn ze op bezoek gegaan bij Frans Duijts, die de ploeg heeft meegenomen naar ons museum. Daar stond Peter Schippers, oud conservator van het museum, klaar om aan de hand van de grote maquette van Tiel meer te vertellen over de geschiedenis van de stad en de streek rond Tiel.

Het programma wordt uitgezonden op 27 maart.