Schilderij Slothouwer ontvangen van Oudheidkamer Tiel

Ons museum ontving vandaag een prachtig schilderij van de Tielse schilder Slothouwer als gift van de Oudheidkamer Tiel. De naam van het schilderij is ‘The Blue Lady”. Het schilderij krijgt een plek in de collectie van het museum.

Op de foto wordt het schilderij overhandigd dooreen vertegenwoordiging van de Oudheidkamer Tiel. Van links naar rechts zie je Melchior de Grood, historicus, daarnaast Lisette le Blanc, conservator Flipje en Streekmuseum, aan de rechterkant van het schilderij staat Martin van der Mark, de voorzitter van het bestuur van de Oudheidkamer, Hans Oosterman, penningmeester Oudheidskamer, Emile Smit, secretaris Oudheidskamer en geheel rechts Paul van der Ven, bestuurslid Oudheidskamer.

De Oudheidskamer en het Museum

De Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en Omstreken houdt zich in brede zin bezig met Tiel in relatie tot het verleden van de stad en de streek en heeft nauwe banden met het Flipje en Streekmuseum Tiel. Samen metste museum zorgen we er samen voor dat voorwerpen die de geschiedenis van Tiel vertellen bewaard en getoond worden. Het museum is verheugd het werk van Slothouwer aan de collectie toe te mogen voegen en dankt de oudheidkamer Tiel hartelijk voor het prachtige werk “The Blue Lady”.

Wilt u meer weten over de oudheidkamer? Klik hier om naar de site van de oudheidkamer te gaan.