Nieuwe vitrine, ingericht door Bato leden

In het museum veranderen we steeds weer iets. Onlangs is er een prachtige grote expositievitrine toegevoegd aan een van de zalen van het museum. Daarin presenteren we op dit moment een aantal archeologische vondsten en geven we een beeld waar deze vondsten onderdeel van uitmaakten in het verleden.

Het inrichten van deze vitrine is gedaan door leden van de Bato (dat staat voor Beoefenaren Archeologie Tiel en Omstreken). BATO is onderdeel van de Vereniging Oudheidkamer Tiel en omgeving.

De vitrine toont voorwerpen uit de Romeinse geschiedenis van Tiel, en dan met name van de opgravingen van Tiel Passewaaij.

Bato leden die zorgden voor de inrichting

Enkele leden van de Bato. die hebben gezorgd voor de inrichting van de vitrine. Van links naar rechts. Toine Backer, Willem Spekking, Irene Lubach, Peter van Zijl