Themawandeling: Ontdek Joods Tiel (voor groepen)

Bij de themawandeling ‘Ontdek Joods Tiel’ voert een ervaren gids u gedurende anderhalf uur, aan de hand van tal van afbeeldingen en verhalen, naar de plekken waar zich vanaf de 15e eeuw de eerste Tielse Joden vestigden, naar hun voormalige Synagoge en het Bet Olam waar zij hun laatste rustplaats vonden, naar verschillende panden waar zij woonden en hun nering dreven én naar de ‘Stolpersteine’, liggend voor de laatste adressen van de bewoners die in 1942 en 1943 werden afgevoerd om, vooral, in Sobibor, als slachtoffers van de Sjoa (de Holocaust) te worden vermoord.

Deze Thema-wandeling start en eindigt voor de ingang van het Flipje en Streekmuseum in Tiel en duurt ongeveer anderhalf uur, dat mede afhankelijk van het aantal en de aard van de onderweg gestelde vragen. U kunt de themawandeling ‘Ontdek Joods Tiel’ voor groepen reserveren met het formulier onder aan deze pagina, of bel gedurende de openingstijden met het museum, tel. 0344-614416.

Als u behoefte heeft aan aanvullende inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met een van de gidsen via het mailadres info@ternavolgingtiel.nl of 06-53848185.

Reserveringsvoorwaarden  Themawandeling Ontdek Joods Tiel

Groepsgrootte

Maximaal 20 personen per groep

Tarieven

€ 50,- (incl. BTW) voor een groep van maximaal 20 personen (ongeacht het aantal personen).
N.B.: De opbrengst van deze themarondleiding komt geheel ten goede aan het onderhoud van de Joodse begraafplaats in Tiel. 

Boeken / reserveren voor een bepaalde datum

Reserveren kan tot 2 weken voor de door u gewenste datum

Reserveren kunt u via onderstaand formulier, een e-mail naar info@museumtiel.nl of, tijdens de openingsuren van het museum, bij de balie of via telefoonnummer 0344-614416.

Let op: Deze Thema-wandeling wordt n