Flipje’s vakantiedagboek!

De Flipje- zaal is vanwege verbouwing gesloten van 11 september t/m eind januari 2024.
Flipje is daarom tot eind januari 2024 niet te zien in het museum.

Zaterdag 16 september 2023

Flipje is bij het fruitcorso in Tiel!

Flipje was zaterdag bij het Fruitcorso in Tiel. Wat een prachtige dag is het geweest! Onder een heerlijke septemberzon en met zomerse temperaturen trokken de 18 wagens (waarvan 7 jeugdwagens) van het fruitcorso aan het publiek voorbij. En niet alleen de grote wagens van dorpen en steden in de Betuwe  doen mee. Sinds 2000 is er ook een kindercorso. Daarin kunnen groepen kinderen, vaak samen met de schoolklas, een eigen creatie maken. En Flipje mocht de prijzen uitreiken! Leuk hoor! Hieronder kun je zien welke wagens gewonnen hebben. Er staat ook een filmpje bij.

Bekijk de winnaars van het fruitcorso Tiel 2023

Donderdag 14 september 2023

Flipje is nog even in Tiel!

Flipje is nog even niet weg uit Tiel. Kan ook niet, want komend weekeinde is het grootste evenement in Tiel: het Fruitcorso! En daar is Flipje natuurlijk bij! En omdat hij nu al vrij is heeft hij tijd om eens even gewoon door de stad te slenteren. Weet je wat hij daar gezien heeft? Aan de gracht? Fruitmozaïeken! Hele mooie voorstellingen van fruit en groente, gemaakt door de vele vrijwilligers in de afgelopen dagen. Hartstikke mooi allemaal, en de moeite waard om te gaan bekijken. Er zijn zelfs prijzen uitgereikt voor het mooie fruitmozaïek. Het mozaïek “Pandamie” heeft gewonnen! Gefeliciteerd, ook van Flipje! En ga vooral kijken naar de Fruitmozaïeken! En dit weekeinde naar het Fruitcorso. Doen hoor!

Donderdag 7 september 2023

Flipje pakt zijn koffers!

Flipje is nog niet weg, maar hij pakt intussen wel al zijn koffers. Het komende weekeinde is het Open Monumentendag en dan wil Flipje natuurlijk de bezoekers nog zijn ‘huis’ in het museum laten zien. Maar hij moet al wel vast inpakken, want direct na het weekeinde komen de inpakkers die al zijn spullen netjes inpakken en in het depot van het museum zetten, zodat de zaal waar Flipje woont leeg wordt. Dat moet, want de verbouwers kunnen niet werken als ze overal omheen moeten lopen en voorzichtig moeten zijn met de spullen van Flipje. En omdat Flipje met al die mensen om hem heen niet lekker rustig in kan pakken, doet hij het nu vast. Dan staan de koffers al fijn klaar voor zijn vakantie!

Donderdag 30 augustus 2023

Flipje gaat op vakantie!

Je leest het goed: Flipje is op vakantie. Een hele lange vakantie dit keer. Op 11 september is zijn vakantie begonnen, daarom is hij niet meer in het museum te zien. En hij is extra lang op vakantie, omdat de zaal waar hij ‘woont’ wordt verbouwd. Tot eind januari 2024 mag hij wegblijven, want hij kan in al die verbouwingsherrie natuurlijk niet lekker wonen in het museum. Vandaar dat hij een lekker lange vakantie neemt. Dat heeft hij vanaf zijn geboorte in 1935 nog nooit gedaan, dus hij vindt dat het wel een keer mag.

Flipje is rond eind januari 2024 weer terug in het museum. Wil je zien wat hij in zijn vakantie doet, kijk dan regelmatig op deze pagina en je weet het!